Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

06 augusti 2014

vad är worn and thorn?

"Jag är inte så förtjust i shabby chic, men däremot i det engelska uttrycket
worn and thorn" säger en dam i Expressens Hemma hos stjärnorna.

8 kommentarer:

Freja sa...

Det är val ändå samma sak???? Bara lite hippare att använda ett eeeeengeeeelskt uttryck, hipsterdam!

Hannele sa...

Freja, ungefär samma....

Eva Hudin sa...

Lite skillnad är det nog. Bildgooglar jag på "shabby chic" blir jag lätt illamående. Bildgooglar jag på "worn and thorn" hittar jag mycket intressant. Shabby chic-livsstilen påminner mig lite om New Age för ett par decennier sedan, de som höll på med det hade förstått något av högre dignitet än vi andra. Nu är jag kanske inte snäll, men vad tusan, det kan man ju inte vara ständigt och jämt.
/Eva

♥ Hanneles bokparadis sa...

Eva, intressant, tack för förtydligande, men jag har ännu inte riktigt förstått det engelska i det.

Metronyx sa...

Hm, worn and thorn...är det inte loppisfynd de menar bara. Shabby Chic trodde jag var när folk hade typ möbler som skulle se slitna och gamla ut - fast i färgharmoniska skalor. Sen vet jag inte om det är nån skillnad på engelskan i orden Shabby Chic mot Worn and thorn? Däremot kan jag inte riktigt hålla med om att jag uppfattat det som att de som gillat den förra inredningsstilen är bestående av människor som gillar New Age, snarare att de måste ha råd att köpa saker för att match allt...knappast i linje med upplysning tror jag.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Metronyx, mitt liv har nog aldrig matchat ♥

znogge sa...

Shabby-chic är lite för bra ibland tycker jag. Saknar det äkta. En del i alla fall. Vet inte om ni förstår...

Hannele sa...

Znogge, jag tror att jag förstår... knasigt att det slitna ska vara perfekt, dessutom jättedyrt.