Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 september 2014

Virginia Woolf-abstinens

Höst och mer lästid, jag bad min favoritantikvariat plocka fram något av Virginia Woolf ur gömmorna. Det blev Thye Moment and Other Essays (1947) och The Captains Dead Bed and Other Essays (1950), några av hennes böcker lämnade jag kvar. Faust nära Götaplatsen är nog Göteborgs bästa antikvariat just nu med hjälpsam och kunnig personal, välsorterat, stort utbud. Kollade andra ställen på hemvägen, stor skillnad.

8 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

När jag bodde i Shlm hade jag en Anikvariat-slinga som sträckte sig från gamla stan till Odenplan. Vet inte om alla finns kvar längre. Men roligt var det och många böcker blev det!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, det finns väl inget roligare än gå antikvariatstråk.

znogge sa...

Härligt när personalen kan sina saker. Betyder väldigt mycket i vissa lägen.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, trevligt att prata om böcker ♥

Mrs Calloway sa...

ska snart besöka Faust, har jag tänkt
fint att du lämnat lite, Hannele

Hannele sa...

Mrs Calloway, tänkte på dej :)
Vissa böcker måste de plocka fram, beställ i förväg om du hittar nåt intressant. Hälsa från mej!

Freja sa...

Jag älskar antikvariat! Om jag fick skapa mitt drömliv skulle jag nog gilla att ha ett antikvariat kombinerad med ett fik och ett katthem... Så du kunde komma till mig, plocka bland böckerna, dricka en kopp te eller kaffe, fika lite hembakt och klappa en katt som du sen kanske väljer att adoptera!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, det låter jättemysigt ♥