Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

24 november 2014

vaffö skriker barnen på biblioteket?

En tuff arbetsplats för bibliotekarie i dag med skrikande barn hela dagen. Föräldralediga tar med även sina sjuka barn till biblioteket. Bibliotek har blivit en fritidsgård för alla åldrar. Både för- och nackdelar.

8 kommentarer:

znogge sa...

Håller med. Det är förvisso bra att låta barnen uppleva vilken rik miljö ett bibliotek är men var sak har sin tid.

Visst kan man gå dit med sina barn och många trevliga aktiviteter ordnas just för barn och småbarnsföräldrar. Sjuka och skrikande småbarn har det dock definitivt bättre hemma i sin egen miljö. Många besöker biblioteket för att kunna läsa i lugn och avkopplande miljö vilket jag tycker är skäligt.

Jag kan även irritera mig på spädbarn so skriker sig igenom en vigsel utan att föräldrarna går ut med barnet. Man får fundera på vem som ska stå i centrum en sådan dag...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, i alltför många miljöer, typ caféer också, låter man barnen springa och skrika... Jag är ute en hel del även med mina barnbarn, men jag lär dem att inte skrika, vi pratar med varandra. Jag lyssnar på dem så de behöver inte skrika ♥

Mrs Calloway sa...

den tiden är ju längesedan förbi när det skulle vara knäpp tyst på biblioteken. och bra är väl det. men därifrån till att låta barnen skrika och störa är ju steget långt. det gäller i alla sammanhang, till exempel konserter. vi gick alltid ut om barnen började stimma. det stör ju musikerna också inte bara den övriga publiken

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, visst är det stor gradskillnad mellan att vara knäpptyst, prata eller skrika, både i kyrkan och biblioteket. Normalt prat är bara trevligt. Nu börjar det bli tråkig arbetsmiljö för bibliotekarie.

klok som en bok sa...

Många föräldrar nuförtiden begriper inte när det är det går över gränsen och är dags att gå ut.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Tråkigt. Sällan man ser att en föräldrar försöker få sitt barn att prata med normalt samtalston, föräldrar är för upptagna av sitt. Skrik "smittar" väl lika lätt som skratt... svårt att samtala om alla runt om en skriker.

Freja sa...

Härligt att barnen får en relation till böcker tidigt, men då är det viktigt att de oxå lär sig respekt för andra i det offentliga rummet!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, eller hur! Fast så mycket böcker verkar det inte bli för dessa, för det saknas både respekt och lyssnande, från båda håll.