Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 januari 2015

om vi skiljer oss?

Vem får böckerna om man skiljer sig? En härlig artikel om Gunilla Palmstierna-Weiss bokhyllor. Hon och maken köpte alltid två exemplar av de böcker de ville ha. Hur skulle de annars dela upp böckerna vid en eventuell skilsmässa? berättar hon i Vi läser nr 1 2015. Fast deras äktenskap höll tre decennier.
Tidningen innehåller underbara Parisbilder i Patrick Modianos anda. Fin artikel om Svetlana Alexievich i Minsk i Vitryssland. Reportage om Irland med Richard Ford och en del annat.

9 kommentarer:

znogge sa...

Livet är en kompromiss på många plan ;-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, eller hur ♥

Musikanta sa...

Inget som helst problem för vår del. Vi vet precis vilka böcker som var och en har. Jag skulle inte göra några som helst anspråk på hans tråkiga böcker. Han gillar inte skönlitteratur!
Ingrid

♥ Hanneles bokparadis sa...

Musikanta, hihi, vi har ju lite olika smak, men av misstag (?) har det ibland hänt att vi båda har köpt samma bok :)

Mrs Calloway sa...

inga problem! här skiljer vi noga på ärtorna och morötterna! mina hyllor och dina hyllor. inga våra hyllor

Freja sa...

Inga problem hos oss. Mannen tar SciFi, fantasy och databöckerna, jag tar resten...

Hannele sa...

Mrs Calloway, så har vi det också numera :)

Freja, hihi, bra att ha. Ordning!

Anna/notonmusic sa...

Namnteckning på insidan av boken. Ingen gemensam vårdnad.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, jag som köper begagnade böcker på antikvariat gillar verkligen inte namnteckningar... små minnesanteckningar kan dock vara charmigt.