Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

10 mars 2015

Inventering av Erlend Loe

Inventering av Erlend Loe berättar om den avdankade 65-åriga poeten Nina Faber som missat Nordiska Rådets litteraturpris och nu kommer tillbaka efter tio år i Istanbul. Hennes koloniträdgård och blommor ger ständigt glädje för Nina, lättare att förhålla sig till än människor.
Nina ska ge ut en diktsamling, recensionerna är dåliga och bokhandeln ställer in hennes uppläsning på grund av inventering, men det tänker hon inte finna sig i. Nina har bestämda åsikter om att lyrik ljuger man inte om, det är höjden av ryggradslöshet. Kan man verkligen få ett ligg för en golfboll? Kan man verkligen skriva om lyrik om man inte ens känner till Edith Södergran? Har Karl Ove Knausgård kommit för att lyssna på Ninas uppläsning? Loe har lite absurd humor som jag gillar.

7 kommentarer:

znogge sa...

Absurd humor kan bli mycket träffsäker i rätt sammanhang :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jo, fast roliga böcker är svårt.

jspr sa...

Vad roligt att se detta, jag läste den just i helgen som gick och gillade den också.

http://jsprbok.blogspot.com/2015/03/23-erlend-loe-inventering.html

Hannele sa...

jspr, ett boksammanträffande.

Västmanländskan sa...

Brukar också gillar Loe

Mrs Calloway sa...

jag säger bara Volvo lastvaganr...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Västmanländskan, Erlend Loe träffar ofta rätt med sin satir.

Mrs Calloway, jag har jobbat på Volvo Lastvagnar och vi bor ganska nära...