Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 mars 2015

Mrs Sinclairs resväska

Mrs Sinclairs resväska av Louise Walters berättar om trettiåriga Roberta som arbetar i en liten bokaffär i Oxford där de säljer både gammalt och nytt. Hon samlar på foton, brev och vykort hon hittar bland gamla böcker och vilka hon sparar i mrs Sinclairs resväska. Och sommarkläder kan man också lägga där. Vad betyder farmor Dorothys brev hon hittar? Från en polsk pilot som Dorothy träffade under andra världskriget. Robertas gifta älskare gillar inte ens hennes katt, kanske bättre att vara ensam än träffa honom. Berättelsen rör sig i olika tider, frågor ställs. Moderskap är komplicerat.

6 kommentarer:

znogge sa...

Då och då hittar jag vykort som bokmärken i böcker från bibblan. Det känns lite privat att läsa dem men jag förmodar att det handlar om kära hälsningar som man har nära till hands...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, alltid lika spännande, även inköpslistor väcker fantasin.

Mrs Calloway sa...

den var riktigt trevlig, tyckte jag

Hannele sa...

Mrs Calloway, mycket folk och generationer att hålla reda på, mysig bokhandel.

Anna/notonmusic sa...

Det här verkar ju vara en riktig krypa-upp-i-soffan-bok! Nu vill jag vara ledig och läsa!!!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, läsa är ett fint nöje!