Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 mars 2015

Vanity Fair av Thackeray

Vanity Fair : A Novel Without a Hero (Fåfängans marknad 1848) av William Thackeray, en liten bok med 784 lövtunna sidor och i vackert skinnband tryckt 1906, mitt senaste fynd på loppis. Fin bild på Joseph Sedley och Rebecca Sharp där de nystar garn. Hittade flera böcker av William Thackeray; Christmas Books, The Paris Sketchbook och The Irish Sketchbook, med teckningar.

9 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

låter underbart! är stilen läslig?
är det Faust igen?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, helt läslig stil, underbart vackra böcker. Dessa hittade jag billigt på vanligt loppis, men Antikvariat Faust har Thackerays samlade verk 26 volumer, och annat också.

znogge sa...

Vilken vacker och speciell bok! Min första tanke var också om stilen var läsbar!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en klassiker som inte läses längre.

Ingrid sa...

Vacker bok- och nog hoppas i alla fall jag att den läses fortfarande. Den gick som TV-serie någon gång under 1960-talet (som jag inte tycker är så länge sedan..:-) med Susan Hampshire i huvudrollen. Det finns nyare versioner också. Jag har ett något fulare exemplar av boken (böckerna) i min hylla.

Hannele sa...

Ingrid, den skulle jag vilja se!

Musikanta sa...

Oj! Det ser ut ungefär som hemma i pappas bokhylla. Men jag har äntligen blivit av med 20 volymer av Svenska Vitterhetsakademins årsskrift som jag ärvde. En kollega ville ha allihop...
Ingrid

Freja sa...

Så härligt att göra ett sånt fynd!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Musikanta, dessa böcker är små, jag förstår att nån vill läsa Vitterhetsakademins årsskrifter.

Freja, jag blev så glad över dessa vackra böcker ♥