Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 april 2015

Lycka! behöver lite tips

En tom Billy-hylla jag fick av sonen, löser några av mina problem.
Hur ska jag sortera? Hur sorterar du?
När översätts denna bok till svenska? Phantoms on the Bookshelves av Jacques Bonnet; Kirjaston henget, Des bibliothèques pleines de fantômes. Trevlig läsning för boktokiga. Hur sorterar du dina böcker? Efter alfabetet, genre, vilken sort, efter kronologisk ordning; liknade böcker ihop, så att ingen utomstående kan förstå sig på systemet?

10 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

jag sorterar efter humör! hade du någon vägg till hyllan du fick?
märkligt att Bonnets bok inte är översatt. jag äger den dock

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, haha, i detta hus finns inga tomma väggar... Jag är impad av min påhittlighet, rummet har blivit ganska speciellt - jag har nog slagit världsrekordet i antal bokhyllemeter i ett litet rum :)

Veiken sa...

Oj, oj. Jag vet inte själv hur jag sorterar! Jag byter taktik lite då och då. Alla böckerna hänger liksom inte med. Slarvigt? Javisst! ;)

Hannele sa...

Veiken, nej, personligt :)

znogge sa...

Det beror på. Fackböcker står för sig, författare tillsammans men sedan kan det bli lite hipp som happ. Det händer även att jag färgsorterar bara för att det ser vackert ut!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, ibland vill jag ha böcker om författare ihop med deras böcker... Storlek har fått bestämma ibland men inte färg.

Anonym sa...

Har en del sorterat - kvinnliga favoritförfattare, svenska arbetarförfattare, västgötalitteratur, historia, lyrik, antikvariats- loppis och secondhandfymd, pocket. Resten är mycket osorterat, men det är också trevligt för där kan man göra fynd ibland!

MarieJ

♥ Hannele på Hisingen sa...

Marie J, låter lite som min bokhylla... jag älskar att göra fynd i min egen bokhylla!

Inga M sa...

Jag har faktiskt någon sorts sortering; svenska för sig och utländska för sig. Men jag måste sluta samla på böcker, tränar på att skänka bort.

Hannele sa...

Inga M, jag tänker också lite landsvis.