Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 maj 2015

mina dyra bokbloggvänner ♥

Jag är väldigt lättpåverkad, farligt för mej att läsa bra litteraturbloggar, jag vill ha allt bra jag läst om. Det blir dyrt för mej. Mrs Calloway läser många bra böcker, inte bara om Japan. Hon gjorde mej uppmärksam på att Arne Melberg har kommit ut med en ny samling litterära essäer: Litteratur i tid : åtta kapitel ur tidens litteraturhistoria, eftersom jag gillar hans skrivande, så måste jag ha boken. Ingrids boktankar har berättat om många bra författare, hon har gjort mej nyfiken på Elizabeth Bowen (1899-1973) som föddes i Dublin, hon finns även översatt till svenska, kan finnas på biblioteket.

6 kommentarer:

znogge sa...

Dyrt förvisso men samtidigt givande och du brukar ju kunna fynda ;-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, det är toppen att få bra tips :)

Ingrid sa...

Du har så rätt i att det kan bli dyrt att läsa bokbloggar.... men det är ju så himla roligt att få tips om intressanta böcker. (Och som Znogge säger ovan- du är ju fenomenal på att leta fram godbitar i antikvariat och på loppis.

Bowen är en intressant författarinna!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, tack för alla intressanta tips ♥

Mrs Calloway sa...

det är ju det som är det fina med bokbloggar - alla tipsen man får. visst kan det bli dyrt men böcker är ju my only weakness, typ. näst efter barnbarnen, förstås

farmor/mormor Hannele sa...

Mrs Calloway, hihi, man får prioritera rätt ;)