Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 maj 2015

Slow Reading Clubs

Vi Läser nr 3 har mycket läsvärt igen, bland annat att hemma är Stina Wirséns favoritord, jag delar det gärna med henne. Sara Danius börjar som första kvinnliga ständig sekreterare i Svenska Akademien nästa vecka. Judisk boksamlare under krigsåren. Japansk affischkonst och Yukiko Duke ger sommarens bästa pocket-tips, Miranda July blev jag nyfiken på. Slow Reading Clubs behövs nog i vår uppkopplade stressade värld.

7 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Ja långsamläsningsklubben kanske skulle passa mej - till skillnad från förr i världen när boksidorna bara rann mellan mina fingrar ...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, man läser ju olika saker olika fort, det är bra att kunna läsa fort för att hitta relevant information, exempelvis. I denna klubb måste man stänga av sina mobiler, och det kanske är det svåraste...

Mrs Calloway sa...

japansk affischkonst! jag ilar till Pressbyrån!

Mrs Calloway sa...

japansk affischkonst! jag ilar till Pressbyrån!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, hihi, misstänkte nästan det ;)

Klimakteriehäxan sa...

När jag tänker närmare på saken - du skriver att Danius börjar nu. Men vid bokmässan i september hade hon redan tillträtt, sen har hon varit sjukskriven länge. Återgår hon nu i tjänsten alltså?

♥ Hanneles bibliotek sa...

Klimakteriehäxan, detta är ett gammalt inlägg som jag ville lyfta fram lite.