Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 september 2015

nytt världsrekord

I veckan tangerade Drottning Elizabeth II drottning Viktorias rekord som den brittiska monark som har regerat längst tid. Sonen prins Charles har fått praktisera drygt sextio år, han blev prins när han var 3 år.
 A Royal Night out är en ganska ny film som visar den unga Elizabeths sista natt bland vanliga människor, natten man dansade och firade att kriget var slut: HÄR

11 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

den måste en se!

znogge sa...

Det är onekligen en väldigt lång period. Ibland undrar jag om Charles någonsin blir kung...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, det som filmen berättar har tydligen hänt på riktigt.

Znogge, det verkar inte så...

nalta norrland sa...

Helt galet att hon får sitta kvar,
jag tycker även att vår Kung ska släppa fram Kronprinsessan.

svar
Ja det finns bra läkare som har empati och sedan dessa som kör löpande band principen utan någon empati enligt min ringa mening.
Vi har mestadels "stafettläkare", kanske därför de typ "inte bryr sig".

Robert W sa...

Charles var prins från födseln.

♥ Hanneles bokparadis sa...

nalta, drottningen kan inte göra så mycket åt att den brittiska konstitutionen säger att hon ska sitta kvar livet ut.... Många kungligheter gör även nytta; Diana var en opinionsbildare när det gällde aids och massa andra saker, vår egen drottning har gjort mycket för barn som utnyttjas.

Robert W, Charles morfar dog när han var 3 år, Elizabeth II hade barn när hon blev drottning.

Anonym sa...

Filmen har visats på UK TV.
Jag tror att Charles var född prins, men inte kronprins. Liknande prins Gustav Adolf av Sverige, son till Gustav VI Adolf,som då sonen föddes inte var kung,utan själv kronprins. Gustav V satt på tronen. Tror att man på svenksa kan säja arvprins?!?!
I engelskan används inte riktigt ordet kronprins,utan nästkommande till tronen, next to the throne, kallas Prince of Wales, eftersom vi har manlig tronföljd här, om en man finns i leden. Vilket inte fanns när Elizabeth tillträdde.

Gunnel sa...

Efter så lång praktiktjänst måste han ha lärt sig en hel del.

Robert W sa...

Jag vet Hannele, men Georg VI hade utfärdat ett dekret som innebar att Elizabeths barn skulle vara prinsar o prinsessor från födseln.

Freja sa...

Kanske lika så bra att Charles inte blir kung, hans söner känns stabilare...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Lena i Wales, du har nog rätt.

Gunnel, i alla fall för egen del.

Robert W, ok, och många många har dessutom samma namn generationer...

Freja, den unga generationen verkar mycket bättre!