Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 oktober 2015

min tandläkare berättade om Svetlana

Precis klockan 13 var jag hos min tandläkare som hade radion på och berättade att Svetlana Alexievich har fått Nobelpriset i litteratur. Hon bor i MInsk i Vitryssland, där hennes böcker inte får säljas. Några böcker fanns kvar i min bokaffär. Svetlana Alexievich har bott flera år i Göteborg, och jag har läst hennes intressanta artiklar om människorna i Vitryssland i Göteborgs-Posten.

9 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

jag satt framför TV:n och hade en radio i örat för säkerhets skull.
livrem och hängslen. hittade ett ex av Tiden second hand i pocket i min bokaffär. den hemförde jag i triumf och har börjat läsa. hon skriver mycket personligt

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, veckans fynd!

Freja sa...

Som vanligt en författare som är helt okänd för mig...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, jag har läst lite av henne i Göteborgs-Posten.

KajsaLisa sa...

Är det så dom gör nu, förr körde dom med bokmärke, nu är det boktips :)

znogge sa...

Helt obekant för mig! Ibland skulle det kännas befriande om en författare som uppskattades av den breda massan skulle få priset. Men ibland tror jag inte det skulle vara tillräckligt "fint". Nåja, jag tar mig gärna an en ny bekantskap!

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, haha :)

Znogge, vi göteborgare känner till hennes skriverier.

Anna/notonmusic sa...

Det här är verkligen en författare som jag skulle vilja läsa! Många nobelpristagare har jag bara gäspat mig igenom halva böcker av - om man nu vågar säga det inne på en bokblogg...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, gäspar man så ska man nog byta bok :)