Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 december 2015

Best of British

Best of British : Taylors & Jones är en riktig bokpärla för oss anglofiler. Jag har alltid ätit gott i England, maten är bättre än dess rykte. Boken är på svenska och innehåller recept på klassisk husmanskost, fina bilder, lite historia om rätterna och även uttalstips, typ Worcestershire sauce. De mer okända ingredienserna finns förklarade med bild. Förmodligen lagar jag inte egen Haggis eller Stargazy Pie men svärdottern har bjudit på god Shepherd's Pie.
Ibland hittar man okända rätter på menyn när man äter ute, men nu kan man få en förklaring. Toppen att boken har behållit de engelska namnen på rätterna. Kanske skulle man försöka sig på egen Christmas Pudding. Rhubarb Crumble och Sticky Toffee Pudding kommer jag absolut att laga i mitt eget kök. Spotted Dick har förmodligen Jane Austen ätit.

14 kommentarer:

znogge sa...

Det håller jag med om. Maten är mycket bättre än dess rykte!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, och nu kan jag laga något hemma också!

Ljusletaren sa...

Låter inte som en bok för mig men tack ändå för tipset/kram

Bara brittiskt sa...

Åh, har du hunnit skaffa den! Spännande. Sticky toffee pudding är min absoluta favoritdessert. Stargazy pie berättar jag om I mitt inlägg om julbelysningen i Mousehole. Jag får nog prioritera ett inköp av boken marker jag. :D

Hanneles bokparadis sa...

Ljusletaren, hoppas inte tomten kommer med den då...

Bara brittiskt, en riktig höjdare för en anglofil!

Mrs Calloway sa...

kul bok! kan inte minnas att jag tyckt att engelsk mat är så dålig som den har rykte om sig att vara. dessutom tror jag att man håller på att uppgradera den i matprogram o. dyl. Shephard´s Pie har jag faktiskt gjort någon gång och nu fick jag lust att göra den igen!

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, redan på 1970-talet åt jag gott i England, tycker faktiskt bättre om brittisk mat än exempelvis italienskt...

Anonym sa...

Jag bodde i England i ett halvår i min ungdom och åt en hel del god mat, men faktiskt riktigt många botten-napp också ;)
Men det har jag för all del fått även i Italien.

Anonym sa...

Vad roligt med så mycket positivt om brittisk mat!

Hannele på Hisingen sa...

Västmanländskan, så kanske det är överallt...

Lena i Wales, gillar verkligen boken!

Freja sa...

Ohh, Shepherd's pie, så gott!

Hanneles bokparadis sa...

Freja, gott och verkar inte vara så svårt att göra.

Eva Trillian sa...

Shepherd's Pie händer det att jag gör :) vet inte varför det inte händer oftare egentligen, för det är väldigt gott!
Blir lockad att ta en närmare titt på den här boken :)

Hanneles bokparadis sa...

Eva Trillian, man börjar längta till England :)