Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

14 januari 2016

årets kortaste köpstopp

Egentligen har jag inget strängt köpstopp, men jag kan ju tänka innan jag köper... hittade English Journey av J.B. Priestley som Ingrid har läst: HÄR.
Mitt antikvariat hade även lagt undan till mig Tio kvinnor - Tio liv: 10 intervjuer med den engelska kvinnolitteraturens grandes dames av Shusha Guppy. Bak i boken står det: "Att läsa denna fantastiska samling intervjuer är som att dricka te tillsammans med tio av de mest intressanta och formidabla kvinnor ur detta århundrade, utan att behöva bekymra sig om vad man ska säga."

I boken hittar jag Joan Haslip som skrivit en biografi om Marie Antoinette; Joan Huxley änka till zoologen Julian Huxley; Francis Partridge det sista överlevande vittnet från Bloomsbury-gruppen; Kathleen Raine poet och Blake-forskare; P L Travers skaparen av Mary Poppins och några till.

6 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

rena rama fynden! det hade vaarit kriminellt att inte köpa dem! köpstopp är till för att ignoreras! well done, Hannele

♥ Hanneles bibliotek sa...

Mrs Calloway, håller med dej :)

znogge sa...

Vissa böcker måste man bara köpa, köpstopp eller inte ;-)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Znogge, många böcker man inte hittar på biblioteket...

Eleonora sa...

Tack för din hälsning hos mig. Vilken fantastisk bok du har hittat. Jag har nyligen opererat ett öga och nu har föreskriven tid gått så att jag kan få nya glasögon. Flera böcker ligger o väntar på mig och nu ska det blir härligt att kunna börja läsa igen - om en vecka är de nya glasögonen klara.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Eleonora, härligt! Som tur kan man också lyssna på böcker.