Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 februari 2016

hur lockar jag läsare till min blogg? jerka

Inget quick fix, jag skriver det jag tycker om - och blir glad av att hitta kul lästips hos andra bokbloggare. Det är artigt att återbesöka och jag svarar på alla kommentarer. Olika jippon och jerkor ger kanske inte så mycket, bokbloggare hoppar ju vidare så fort som möjligt. Jätteroligt med frågor och när det blir diskussion.
Annika skriver i Bokbloggsjerka 19 – 22 februari: "Carola har skickat in följande fråga via mail: hur interagerar du med dina läsare, lockar till dig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta läsa bloggen. Hon vill även veta vad det är som driver dig till att blogga och hur mycket du tänker på dina läsare när du bloggar?" (jag känner igen frågan från förra våren, vem är hon? ingen länk).

32 kommentarer:

Monika sa...

Jag tycker det är lite svårt att få igång diskussioner när man skriver, det hade varit betydligt enklare ute i verkligheten. Men en bokblogg är ju det näst bästa :)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Monika, jo, alla kommer ju inte tillbaka och läser svaren...

Henrik Johansson sa...

Jag gillar också frågorna för att de tvingar mig att tänka igenom varför jag gör eller tycker något. Då blir jag lite skarpare, tänker jag.

Bokhuset sa...

Just att det är artigt att kommentera tillbaka ger mig mest skuldkänslor. Jag läser oftast kommentarerna under dagen ( mellan jobb ) men kan oftast inte kommentera själv just då, och när jag kommer hem är jag för trött eller har glömt. Mitt ständiga ok och dilemma. :-)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Henrik Johansson, alltid nyttigt att tänka igenom.

Bokhuset, hinner man inte så hinner man inte... dåligt samvete ska man inte ha.

lavendia sa...

Ett mysterium är det. Jag fattar inte riktigt hur man hittar bloggar som man fastnar för. Och varför har någon hittat min? Jag skulle vilja gå en bloggkurs av olika anledningar. / Britt

♥ Hanneles bibliotek sa...

Britt, det är roligt när man hittar bra bloggar!

Madde sa...

Instagram tycker jag är ett bra ställe att prata böcker. Där taggar man ju den man prata med så då är det inte lika lätt att glömma :)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Madde, min gamla telefon... vet inte hur det funkar med min lilla iPad?

Johannas deckarhörna sa...

Visst är det roligt om någon är intresserad av min åsikt kring en bok, men jag läser den ju främst för min egen skull. Jag är duktig på att läsa andras bloggar, men lite slö när det gäller att kommentera och lämna avtryck.

Boklysten sa...

Blir så imponerad av alla som alltid svarar på alla kommentarer. Själv är jag ursopig på det, men har lovat att försöka bättra mig i år.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Johanna, jag lämnar en signatur ganska ofta... men visst bloggar man för sin egen skull.

Boklysten, trevligt att markera att man har läst - när någon har ansträngt sej och kommenterat.

Lion´s Library sa...

Ja visst blir det roligt när det blir lite diskussion. Tycker det är roligt att kika runt vad andra tycker :)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Lion, eller hur :)

Klimakteriehäxan sa...

"Bokbloggare hoppar ju vidare så fort som möjligt" skriver du - gör de det??? Lästips är alltid välkomna även om de ibland också känns lite stressande ...

♥ Hanneles bibliotek sa...

Klimakteriehäxan, menar kanske inte bara bra lästips...

Ewa K sa...

Det här med att integrera är det jag är sämst på. Det känns så i alla fall.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Ewa K, inte lätt...

Vargnatt sa...

Jag försöker alltid bli bättre på att lämna kommentarer hos andra. Men jag är ganska duktig på att svara på alla kommentarer jag får hos mig :)

Lena sa...

Ja det är jättekul att hitta bra lästips hos andra bokbloggare och det är även roligt om man kan tipsa andra om något guldkorn som man själv hittat.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Vargnatt, det är jag glad för :)

Lena, tänk så många fina böcker jag hittat på det sättet!

Cissi sa...

Jag tycker också det är intressant med frågorna som får mig att tänka efter. Sen har jag börjat följa några bloggar som jag hittat via Jerkan t.ex. Men om det går för många inlägg som inte intresserar mig så tar jag bort följandet.

Åsa C sa...

Ja tänk så mycket fantastiska boktips man fått sedan man började bokblogga och följa andras bokbloggar. :)
Trevlig helg!

♥ Hanneles bibliotek sa...

Cissi, bra att man kan välja.

Åsa C, visst skulle livet vara fattigare utan bokbloggar. Trevlig helg!

Mrs Calloway sa...

kommentarer betyder mycket. jag försöker kommentera och besvara.
och som sagt - så många boktips en får! och jag har i alla fall läst böcker som jag inte visste fanns över huvud taget efter bloggtips

♥ Hanneles bibliotek sa...

Mrs Calloway, samma här, massa böcker som jag inte skulle ha upptäckt utan bokbloggandet!

C.R.M. Nilsson sa...

Nej, jag kan känna att jerkor och dylikt ibland blir lite mycket jaga besöksstatistik. Å andra sidan, nästan alla de bloggar jag följer har jag hittat via bokbloggsjerkan och jag tror många av mina läsare kommer därifrån.

♥ Hanneles bibliotek sa...

C.R.M. Nilsson, det varierar och ibland är frågorna kul och intressanta.

Marie Eggimann sa...

Man måste gilla blogga och det gör jag även besöka andra bokbloggare tycker jag är kul.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Marie Eggimann, väldigt givande att besöka andras bokbloggar.

Annette sa...

Är det så, att bokbloggare hoppar vidare så fort som möjligt och inte kommenterar? Nu när jag har börjat läsa igenom svaren på veckans jerka inser jag att väldigt många tycker att de borde bli bättre på att kommentera hos andra. Vad märkligt att det är så med bokbloggare, som är vana att både läsa och formulera sig. I fotoutmaningar tycker jag inte att det är så, då kommenteras det ganska mycket, eller åtminstone gillar man varandras inlägg.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Annette, det tar även tid att läsa andras bloggar - fast det som är roligt och gör bloggandet så levande.