Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

03 mars 2016

Rule, Britannia! - hett i hyllan #6

Hur kan jag ha glömt att jag har Rule, Britannia! av Johan Hakelius i bokhyllan. Jag tycker mycket om Hakelius böcker, han är nog ännu mer anglofil än jag: "År 1851 kunde drottning Victoria och hennes älskade Albert fira sitt imperium med den jättelika världsutställningen i London. Det viktorianska England var närmast besatt av att förvandla djur till människor. Den brittiska samhällssatiren var sällan samhällsomstörtande, snarare byggde den på godmodig tradition och pragmatism. De brittiska särdragen bestod, men imperiet började dala. När det första världskriget var över blev det allt mer uppenbart att det brittiska imperiet förlorat sin dominans. Hemma i England växte en livsbejakande mellankrigsgeneration fram."

Detta är veckans inlägg i Monikas inläggsserie Hett i hyllan där man bekänner sina hyllvärmare!

8 kommentarer:

znogge sa...

Men nu har den i alla fall kommit fram i dagsljuset :D Bättre sent än aldrig som det så vackert heter.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Znogge, böcker åldras med grace :)

Pär Holmberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna/notonmusic sa...

Nu höll det på att titta in en vilt främmande karl här inne! Sonen inte hade loggat ut från min dator! Jag kommenterade och såg plötsligt yngste sonens namn och foto under min kommentar. Han är hemma på lite ferier. Men nu har jag kastat ut honom från datorn och kommenterar i eget namn igen: Jo jag tyckte att hunden var väldigt söt i rocken, den ser verkligen "engelsk" ut :-)

Monika sa...

Den enda relation jag har till Rule, Britannia är någon Bond-film där något exploderade när Bond visslade den :)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Anna, haha, minns tiden då min dator såg olika ut varje gång jag satte mej vid den :)

Monika, aha, jag får hålla koll :)

KajsaLisa sa...

Själv är jag också anglofil, den Viktorianska eran är hemsk, men samtidigt vansinnigt rolig att läsa om. Johan Hakelius skriver dessutom bra med humor, måste nog köpa den där. Tack för tipset.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Kajsa Lisa, nu finns Hakelius även i pocket.