Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 mars 2016

Tamara Drewe kl 14:20 i svt1

Tamara Drewe av Posy Simmonds är fritt baserad på romanen Far from the Madding Crowd av Thomas Hardy, fyllt med brittisk humor. Boken finns på rea: HÄR.
Engelsk långfilm från 2010. Den unga journalisten Tamara Drewe återvänder till sin barndomsby på den engelska landsbygden för att sälja sitt barndomshem. I byn minns man Tamara som en udda flicka. Nu har hon vuxit upp och likt den fula ankungen förvandlats till en vacker svan. Hennes ankomst skapar en del oro i byn.

2 kommentarer:

Mrs. B sa...

Posy Simmons grafiska romaner är underbara - men jag har inte fattat att hon skrivit om "Far from the Madding Crowd" förrän du nämner det, duh! Min favorit är annars "Gemma Bovery" (Simmons "felstavar" medvetet efternamnet), baserad på Flauberts tragiska "Madame Bovary".

♥ Hanneles bibliotek sa...

Mrs. B, denna är enda jag läst av henne, Gemma Bovery låter ju också intressant.