Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 maj 2016

Göteborgs-Posten har bästa bokrecensenter

Min lokala morgontidning Göteborgs-Posten har många bra medarbetare på kultursidorna, mångfald och kunskap. Svetlana Aleksijevitj, Kenan Malik och Jenny Diski, som gick bort nyligen. De har flera år skrivit intressanta kulturartiklar. Bra intressanta bokrecensioner av Ulrika Knutson, Mikael van Reis, Lisbeth Larsson, Bella Stenberg, Linda Skugge, Björn Gunnarsson, Malin Lindroth och många flera som inte nämns här. Även på ledarsidor finns duktiga skribenter, även i yngre åldrar och med olika bakgrund, unga Alice Teodorescu skriver vasst i ledarsidan, Britt-Marie Mattsson med stor kunskap om utrikespolitik.
Vi betalar nog även nästa års prenumeration.
Jag erkänner att jag bara sporadiskt läser andra morgontidningar, men när jag gör det blir jag ofta besviken. Min uppfattning är att man ska skriva mer om boken och texten än om personen. Inte så här: "Vän av litteraturordning noterar att jag bara pratar om personen Horace Engdahl och inte hans bok", skriver recensenten Therese E: i SvD HÄR.
Urdåligt - som recension betraktat.

Vad tycker du om din egen morgontidning?

6 kommentarer:

znogge sa...

Jär har vi Sydsvenskan och den tycker jag väl ärr rätt ok.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Znogge, skönt att vara nöjd med sin morgontidning.

Ylva sa...

Jag tycker om Diskis böcker och vill läsa Allt jag inte vet om djur. Vår tidning Smålänningen är rätt tunn men det är den enda som skriver om Ljungby och jag kommer att fortsätta prenumerera på den.

♥ Hanneles bibliotek sa...

Ylva, jag har verkligen tyckt om att läsa Jenny Diskis artiklar, beställt ett par pocket av henne. Lokaltidningar är bäst.

MissMagic sa...

Det är typ bara DN jag läser men håller med. Ibland är det väldigt hög kvalité och ibland inte. Men håller med! Så tråkigt med recensioner som bara handlar om författaren. Det är som att man skulle ha en konsert där musikerna bara stod och pratade om sig själva utan att spela :P

♥ Hanneles bibliotek sa...

Miss Magic, eller hur... kul sagt om musikerna :)