Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 maj 2016

veckans ord på E

Vi kör på några veckor till, men sedan blir det sommarlov från alfabetet, tycker Enligt O. Idag är det dock dags för bokstaven E. Din uppgift är att koppla orden nedan till författare och/eller böcker. De här är veckans ord:
elefant engagemang envishet epidemi estetisk
Lite svårare ord tycker jag, måste tänka.


elefant Jag drömmer inte om att resa till ett varmt elefant-land, men tyckt om serien med kvinnorna i Alexander McCall Smiths böcker om Zimbabwe, där han föddes.

engagemang
Fantomen lämnar sin grotta och engagerar sig att minska på ondskan.

envishet
Jag tyckte om matte och kämpade envist med dessa böcker. 

epidemi
Socker och sött i allt har blivit en epidemi, vi blir bara sjukare och tjockare. Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar av Ann Fernholmär en allvarlig och klok bok om maten vi ger till våra barn.

estetiskt
 
Edwardian Architecture: Handbook to Building Design in Britain 1890-1914, som har massa bilder på vackra hus som jag läst om, sett eller ska kanske leta efter nu. Boken är lagom att ha i handväskan, ifall man vill titta på Selfridges, St Paul's cathedral, Ritz Hotel, Bloomsbury eller några gamla bibliotek. Sir Edwin Lutyens (1869-1944) byggnader finns med i boken. Han var engelsk arkitekt som är känd även i trädgårdskretsar.

10 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

nej, inge varma elefantländer. men gärna ett något mindre varmt och lite mera vått och dimmig England

♥ Hanneles bibliotek sa...

Mrs Calloway, precis!

Robert W sa...

Fantomen var ett kul val!

♥ Hanneles bibliotek sa...

Robert W, makens favorit :)

FrökenChristina sa...

Boken om socker har jag läst. Skrämmande men viktig. Jag skulle nog säga att jag envist höll mig borta från matten efter gymnasiet :)

♥ Hanneles bibliotek sa...

Fröken Christina, man kan inte tycka om allt :)

znogge sa...

Ser att vi hade samma matteböcker :D Jag gillade också matte. Logiskt men spännande på något vis :D

♥ Hanneles bibliotek sa...

Znogge, visst var det roligt! :)

enligt O sa...

Reser gärna till länder där elefanterna lever i det vilda. Har inte varit i Indien dock.

♥ Hanneles bibliotek sa...

enligt O, Indien drömde jag om som ung...