Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 juni 2016

Läser även mina nära och kära?

Läser även dina nära och kära? Är böcker, läsande och bokbloggande ett intresse du delar med andra i din närhet? Ger du ofta bort bokpresenter till jul, födelsedagar och andra firanden? frågar Barnboksbloggen. Ja, maken och barnbarnen läser, men till vuxna köper jag sällan böcker, blir lätt dubbletter. Med två boktokar i familjen är bokhyllorna fulla. Vi har även mycket live-musik hemma; mycket instrument och böcker.
Ett under att pianot får plats bland makens böcker som han köper själv.

12 kommentarer:

Monika sa...

Jag är i alla fall glad över att sambon lyssnar på böcker, nu när han nästan helt slutat att läsa på papper. Men diskutera med honom går inte. Om jag frågar hur en bok var så svarar han "Bra" :(

Hanneles bokparadis sa...

Monika, maken är lite nyfiken på mina böcker :)

Evelina Nilsson sa...

Mina föräldrar läser rätt så mycket och jag antar att det är en del till att jag själv tycker så mycket om att läsa :)

Hanneles bokparadis sa...

Ewelina, bra förebilder!

Mrs Calloway sa...

trevligt med samma intresse i familjen. jättekul att läsa högt för barnbarnen

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, verkligen!

Anna sa...

Åh, vilka härliga hyllor!

Hanneles bokparadis sa...

Anna, helt fyllda med makens böcker!

Lena sa...

Ser verkligen ut som ni har mängder med böcker, och jösses så härligt med instrument. Kommer själv från en familj som musicerade mycket, både gitarr, piano, fiol, flöjt och dragspel.

Boklysten sa...

Det är jättekul när man har gemensamma intressen!

Hanneles bokparadis sa...

Lena, härligt att växa upp i en sån familj!

Boklysten, verkligen! ♥

Veiken sa...

i läser ganska mycket i vår familj, men är väl lite av periodare. det beror på vad vi har för oss om det är läsdags eller inte. Härligt med musik!