Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 juli 2016

kvinnoalfabetet bokstaven C

Jag har missat ett par bokstäver i början .Den tredje bokstaven i alfabetet känns lite klurig. Dags för bokstaven C i Kvinnoalfabetet. Svara på följande frågor:

1. Vem är en favoritförfattare med för- eller efternamn på C?
Agatha Christie (1890-1976) pusseldeckaren mästarinna.

2. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka! Och rösta på!
Hillary Clinton är en duktig yrkeskvinna, advokat som vägrade baka kakor.

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som du vill lyfta fram. Det kan vara en känd eller okänd kvinna inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar. Clementine Churchill (1885-1977), maka till Winston Churchill. Utan henne kanske historien sett annorlunda ut, hon var tydligen mycket engagerad i makens göromål.


4. Lyft fram ett kulturellt verk på C. Det kan vara en bok, en film, en sång, en dikt, en tavla, en pjäs, en musikal eller något annat. Kravet är att det är en kvinna som står i centrum.
Sångerskan Natalie Cole (1950-2015) dotter till jazzlegenden Nat King Cole.

6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Chimamanda (Ngozi Adichie) fick inte vara med alltså ...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, alltid nån man missar...

znogge sa...

Christie står sig verkligen i längden! Den saken är säker.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, skönt med de gamla som inte är så våldsamma...

KajsaLisa sa...

Den som intresserar mig mest av dom här är Clementine Churchill, köpte en biografi över Winston i två band på bokrean. Kommer i höst att lägga upp ett stort bildinlägg från Churchill Warrrom i London, bunkern han styrde imperiet under andra världskriget från.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, intressant! Jag har besökt Churchills trädgård.