Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 juli 2016

riktigt bra högläsningsböcker?

Lyckliga vi som har fyra barnbarn - som alla älskar att läsa med oss. Nu hämtar även 1-åringen en bok och vill sitta och lyssna. Populärt är flikar man kan öppna, gärna någon figur; liten mus eller någon som man letar efter i varje sida. Vi har inte exakt "rätt" böcker för varje ålder, utan vi anpassar läsningen, beroende på ålder och intressen. Jag som trädgårdsnörd berättar gärna blommornas och växternas rätta namn. Jag läser högt böcker som jag själv tycker om - annars blir det inte roligt för någon. Men jag har ganska bred smak; gillar när Max bråkar om bilen med Lisa, eller när hunden äter hans kaka, mycket populärt. Ibland tar det emot att läsa julböcker på sommaren - men det är bara köra på.
Vad tycker du utmärker en riktigt bra högläsningsbok? Vilka ingredienser måste finnas där för att du ska vilja läsa boken högt och dela med dig av dess innehåll. Och tvärtom, vad är det som gör att en bok inte passar för högläsning tycker du? veckans barnboksbloggfråga.

4 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Jag har faktiskt högläst hela första Harry Potter som barnvakt i omgångar. På det viset fick jag ju läsa den själv också fast jag inte hade den :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, låter toppen, riktig win-win!

MissMagic sa...

En favorit högläsningsbok hemma när jag var liten var Tuff och Tuff böckerna av Gösta Knutsson och Nallelufs :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Miss Magic, tack för tips :)