Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

29 juli 2016

slav under böckerna?

Nej, jag mår väldigt bra av att leta på bibliotek, på antikvariat, i min egen läsfåtölj. Billiga fantasi-resor blir det också. Ibland tror jag att jag lär mig saker, förstår andra bättre. Jag har alltid en liten bok i handväskan, skönt när jag väntar eller åker spårvagn. Böcker önskar jag sällan som present, för jag äger rätt många redan och vill inte ha dubbletter. Om maken hittar något intressant, ringer han först och kollar med mig.

5 kommentarer:

znogge sa...

Kan man ens bli slav under böckerna?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, för mej är tanken främmande...

klok som en bok sa...

Har du en stor handväska eller hittar du små böcker:)? Tycker ofta jag inte har plats att klämma ner en bok men sedan när jag sitter där och väntar saknar jag boken jag håller på med för tillfället.

Klimakteriehäxan sa...

Radioföljetongen tar ingen extra plats, den finns i mobilen!
Hannele - jag letar i min egen blogg, har publicerat en häftig fåtölj som är en bokhylla så man sitter mitt i sin skatt. Det fanns gör-det-själv-instruktioner på nätet också. Vore något för dig men just nu hittar jag den inte.

♥ Hanneles bokparadis sa...

klok, hihi, jag letar efter lätta pocket...

Klimakteriehäxan, jag vet... men min mobil är antik. Man hittar aldrig när man letar.