Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 augusti 2016

Handlingen - hett i hyllan #25

Handlingen av Sara Mannheimer är en biblioteksbok som gömt sig undan solen. En poetisk skildring av en kvinnas kamp för att skapa mening. Det finns ett kök, ett bibliotek. Hon vill övervinna sin bildningskomplex och vill erövra bokryggarnas värld.

Veckans inlägg i Monikas Hett i hyllan där man bekänner sina hyllvärmare.

8 kommentarer:

C.R.M. Nilsson sa...

Okänd bok för min del.

♥ Hanneles bokparadis sa...

C.R.M. Nilsson, hennes första bok blev Augustprisnominerad.

Monika sa...

Mannheimer är ju ett känt efternamn, men Sara känner jag inte till. Var faktiskt tvungen att kolla upp, men kunde inte hitta om hon är släkt med de mer kända Mannheimer :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Monika, det funderade jag också på....

Mrs Calloway sa...

den har jag läst för länge sedan, men den gjorde inget djupt intryck

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, så kan det bli ibland.

Veiken sa...

När jag ser namnet Mannheimer kan jag inte låta bli att tänka på Karin Mannheimer, denna fantastiska kvinna som skrev så många bra pjäser. Jag såg så många jag någonsin kunde på teater och film!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Veiken, Karin gjorde otroligt mycket bra, hon var stor bokläsare också.