Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

01 oktober 2016

hösttaggad

Koko har hösttaggat mej:

1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten? Huset är fullt av bra böcker, jag står i bibliotekskö för Hennes nya namn av Elena Ferrante och Den gröna vägen av Anne Enright.

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan?  Jag tyckte inte om att gå i skolan i Finland, lärde mej inte så mycket, hade 1:or i språk (svenska, tyska), jag var inte musikalisk, syslöjd var bara uppsprättande, hemkunskapslärare gillade inte när jag hittade på eget, idrott trist för flickor, jag var medelmåttig i det mesta. Matte var det enda jag tyckte om och var ganska bra på, läste Vi Fem av Enid Blyton.

3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka? Jag gillar snäll-läskiga böcker typ Edgar Allan Poe, Agatha Christie, läser spökhistorier med barnbarnen och vi bakar nog spindel-bröd.
4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Brittisk feelgood, klassiker, Edna O'Brien.

 5. När du har krupit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck? Te, choklad, kaffe, glögg snart.

6. Har du några höstplaner du ser fram emot? Inte direkt, trädgården vilar nu, ska läsa lite mer trädgårdsböcker, kolla mina foton från engelska trädgårdar, njuta, läsa julböcker.

Alla som vill kan göra listan.

16 kommentarer:

Freja sa...

Åhh, bra, jag kan behöva en lista när inspirationen tryter!

Hanneles bokparadis sa...

Freja, kul om du svarar!

Jokke sa...

Tove Janssons Sent i NOvember är en god bok på hösten och Toves Pappan och Havet.

Annette sa...

Å, julböcker vill jag också läsa snart :) Jag såg en så mysig bok för barn i höstkatalogen; Let it snow, av Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle, den måste jag låna när den kommit ut. Och trädgårdsböcker skall jag också läsa i höst och vinter. Jag har haft som plan under så många år nu, att odla i pallkragar, men när våren kommer händer allt så snabbt så jag hinner inte med. Till nästa vår skall jag läsa på och vara förberedd!

När jag var barn älskade jag också Enid Blytons böcker. Särskilt de om de fyra barnen med en papegoja som hette Kiki; Äventyrens ö, Äventyrens hav osv. Jag satte dem i händerna på våra barn, men de gick inte hem hos dem.

Den gröna vägen var väldigt bra. Jag såg Babel då Anne Enright var med, hon hade väldigt kloka tankar kring vad det är som gör att man blir lycklig. Finns på svt play om du inte sett det.

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, bra för bra tips! ❤️

Annette, julböcker kan man aldrig läsa för många av. Babel försöker jag titta, kul att lyssna på författare, tack för tips för barnböckerna!

znogge sa...

"Hennes nya namn" väntar jag också på. Plus några till som fortfarande är under inköp. Men den som väntar på något gott...

MissMagic sa...

Kul att du gjorde taggen. Jag insåg nu att jag helt glömt att lägga till dig på listan över folk jag taggade :-o Sorry! Menade att ha med dig där. Men bra att du taggaded av Koko istället. :) Kul satt läsa dina svar :)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag har inte bråttom...

Miss Magic, lätt att glömma :)

Klimakteriehäxan sa...

Jag plockade upp den pinnen!

Mrs Calloway sa...

Hilmer och Hilma ligger väl i startgroparna, förmodar jag

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, trevligt!

Mrs Calloway, de har köpt brittiskt julpynt i England ❤️

Jokke sa...

I Finland gör elever goda resultat (klarar bra), men de trivs inte. Jag anser,att det är ganska motstridigt. I Finland är nästan alla skolor kommunala, i motsats till Sverige. Jag tror, att ni har många privata skolor ...

Koko sa...

Roligt att du gjorde listan :-) Jag visste inte att du också gått i skola i Finland. Undrar förstås genast var och när, men det behöver du inte alls svara på, det är bara som jag smittats av den finlandssvenska sjukan att alltid placera in folk i ens universum...

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, mest kommunala skolor... och alla privata friskolor är gratis.

Koko, Martin Kansakoulu ja Turun Suomalainen Yhteiskoulu yksi vuotta - loput Göteborgissa.

Jokke sa...

Men privata skolor får samma pengar som kommunala, och jag läser att skolan kan görä vinster i Sverige, det är i Finland omöjligt. Jag vet inte mera ... men Martin koulu on edelleen alaluokkalaisille siis toimii nykyisin ala-asteena ja Turun Suomalainen yhteiskoulu on nykyisin lukio. Lukiossa on tavallinen linja, Merilinja sekä luonnontieteellinen linja, jonne on sangen hankala päästä. TSYK oli pitkään yksityinen oppikoulu. Käsitykseni mukaan rakennus Tuureporinkadun ja Kauppiaskadun kulmassa sanerattiin pari vuotta sitten. En ole käynyt kumpaakaan koulua, mutta ollut harrastusten kautta molemmissa rakennuksissa.

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, politikerna säger att skolor inte får göra vinster... TSYK oli yksityinen myös kun minä kävin siellä; saatiin maksaa kirjat, ruuat. Oli sinne vaikee päästä silloinkin; jotku sisäänpääsykokeet 10 vuotiaana, mulla hyvät pisteet ja sain lukea saksaa englannin sijasta, kun se kuulemma vaikeempaa...