Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

22 oktober 2016

vem är jag i Tolkiens värld?

Nåväl, känd eller okänd; vem är du i Tolkiens värld? undrar Lyran. Jag är nog Sam Gamgi, hoben från Fylke, Frodos följeslagare under hela resan. Han var duktig trädgårdsmästare och betraktade sig själv som en helt vanlig hob men var begåvad i poesi.
Sagan om ringen av J.R.R.Tolkien har fina naturskildringar, läste serien redan typ 1977,  jag gillade även filmerna, fast de fina samtalen fick mindre utrymme där.

10 kommentarer:

Jokke sa...

Samvais är den klokaste personen i hela trilogin, min favorit plats är Lothlorien, och favorit mat är Lembas. (haltijoiden anatama "leipÄ)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Jokke, många vackra platser, brödet hade jag glömt.

znogge sa...

Jag vet inte vem jag är faktiskt men Samvais är en bra karaktär att kunna identifiera sig med!

Klimakteriehäxan sa...

Jag är nog ingen i Tolkiens värld. Däremot undrar jag vad som hänt med Bokbloggsjerkan.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, då är vi samma karaktär :)

Klimakteriehäxan, jerkan har haft problem med bloggen.

Helena sa...

Tycker Sam är den mest beundransvärda karaktären av alla, utom honom hade ringen funnits kvar, men valde en av de andra i brödraskapet i alla fall.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, spännande och starkt i slutet.

Sanna sa...

Sam verkar vara en enkel bonnagrabb men när det blir kris är han segare och starkare än någon kunnat ana. Och han vet att uppskatta de små sakerna i livet, en ask med magisk jord eller en kaningryta med potatis. Bra val!

Lyrans Noblesser sa...

Sam är ju den finaste av dem alla, så trofast, modig och kärleksfull.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Sanna, jag är också ganska okomplicerad och uppskattar småsaker :)

Lyran, som jag, trofast ♥