Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

10 december 2016

åtta skäl att ge Bob Dylan Nobelpriset i litteratur

Ola Holmgren, professor i litteraturvetenskap, var inte förvånad att Dylan fick Nobelpriset för han har skrivit boken Stickspår : åtta skäl varför Bob Dylan borde tilldelas Nobelpriset i litteratur. Boken innehåller åtta subjektiva val och analyser av Dylans stora och varierande produktion: Red River Shore, Born In Time, Series Of Dreams, Missisippi, Abandoned Love, Angelina, Carribean Wind, Blind Willie McTell. Holmgren är inte den enda som jämför Dylan med Shakespeare, även Christopher Ricks professor of Poetry at Boston University: HÄR.

8 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Jag tillhör dem som inte lyssnat särskilt mycket på Dylan, men nu förstås lyssnat lite mer eftersom det har pratats så mycket, speciellt om hans texter. Så den där boken verkar spännande! Kanske lämplig julklapp rentav? Tack för tips!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, högaktuell julklapp, boken är ny från i år.

znogge sa...

Jag är fortfarande lite kluven i frågan men varför inte. Synd bara att han inte kommer för att ta emot priset...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, uppbokat med massa konserter - men kommer att hålla sitt tal på våren.

Klimakteriehäxan sa...

Tillhör de kluvnas skara. Men hör citat som jag gillar, absolut. Har dock aldrig varit nån äkta "lyrikätare".

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, jag håller på att lära mig

Veiken sa...

Jag har aldrig varit Dylans största fan, även om jag tycker om hans musik. Jag är kluven till att han fick priset. Polarpriset var helt OK, men detta njae....

♥ Hanneles bokparadis sa...

Veiken, Dylan är även hedersdoktor vid Princeton University, han kan sin musik och sin lyrik.