Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

10 januari 2017

veckans ord på V

V som i vardag och därför är det hög tid att dra igång veckans ord igen efter juluppehållet. Idag dyker ett gäng elever upp på skolan och då är det full fart som gäller. Som vanligt kommer Enligt O att bjuda på fem ord, som vi ska associera till böcker och/eller författare.
Veckans ord är: valp vanlig vansinnig vemod vän

valp
Porträtt av konstnären som valp (1940) av Dylan Thomas (Bob Dylans idol).


vanlig - En sällsynt vanlig dag är en allvarlig humoristisk novellfilm där Mikael Andersson gör debut som skådespelare i  en tvärtomvärld där personer med funktionsnedsättning är normen. Sally föddes med två armar, läkarna rekommenderar att operera bort armarna för att hon ska passa in. Se: i UR.vansinnig - Spår i snön av Jonas Karlsson är en tankeväckande novell om utanförskap. Vad händer när kärlek tar slut? När är galenskap farligt?vemod - och nostalgi när jag hittade gamla Enid Blytons Vi fem-böcker, har inte vågat läsa, kanske skulle jag förstöra barndomens njutning. Men Five On a Treasure Island riktigt trevlig avkoppling.
vän - ofrivillig vänskap uppstår i The lady in the van av Alan Bennett när den excentriska miss Sheperd som utan att fråga om lov parkerar sin skåpbil i Bennetts trädgård och stannar där i femton år.

6 kommentarer:

Robert W sa...

Jag älskade Enid Blytons böcker!

Hanneles bokparadis sa...

Robert W, jag älskar dem fortfarande ❤️

Mrs Calloway sa...

utmärkta val, Hannele! särskilt det första som överensstämmer med mitt...

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, haha, jag gör bara bra val :)

znogge sa...

Enid Blytons böcker hörde till mina favoriter och finns fortfarande kvar här hemma.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag har köpt i vuxen ålder ganska nyligen, kul läsning