Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 februari 2017

American Hotel av Sara Stridsberg

"Jack renoverade huset, och tog bort de gamla sextiotalsgardinerna, han satt hela dagarna framför Storms dockskåp och tapetserade de små rummen, han köpte en kanariefågel åt henne, det var som om hennes närvaro i världen fick honom att vakna upp från en lång sömn." (sid 24)
American Hotel av Sara Stridsberg berättar om Carter som blir kär i Vladimir, men även i hans  tvillingbror Jack. Vladmir vill dö, bara för någonting skulle ta slut. Carter saknar sin mor som har städat på American Hotel, hon har aldrig pratat om hennes pappa. Vladmir berättar inte så mycket heller. Saknar Carters dotter Storm henne? Kärlek är invecklat.
En novell som passar: 15. Läs en sorglig novell i Ugglans novellutmaning.

Inga kommentarer: