Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

06 april 2017

Läsvärda noveller

"Hennes lärarinna hade då trott att djupa tankar rört sig innanför den klara pannan, så genomskinlig vid tinningen, där blå ådror tecknat ett nät. Men Lilly hade bara tänkt på ett vackert band hon nyss sett i ett fönster eller gräddbakelser, som var det bästa hon visste." (sid 118)
Ur denna novellsamling med 29 Läsvärda Noveller har jag valt Rosen från bilen (1930) av Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) vilken berättar om den ensamma döende lärarinnan som vill träffa en av sina gamla elever - Lily som alltid kom för sent och fortfarande är mycket upptagen med sitt utseende.
31. Läs en novell där någon råkar ut för en olyckshändelse i Ugglans novellutmaning.

7 kommentarer:

znogge sa...

Så att kunna läsa någons tankar kan vara en tveksam förmåga...

Mrs Calloway sa...

det ser ut att vara en fin novellsamling

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag tror inte på tankeläsning... bättre att prata.

Mrs Calloway, lånade på biblioteket.

Villa Freja sa...

Kanske kan vara något :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, många fina noveller av olika författare :)

MissMagic sa...

Vacker liten bok ser det ut att vara :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Miss Magic, och varierande noveller.