Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 maj 2017

dålig stämning - kulturkollo

Kulturkollons veckoutmaning: "Berätta om en bok, tv-serie, film, låt eller annan kultur där dålig stämning råder. Självklart kan du också berätta om anekdoter ur verkliga livet." Dålig stämning: Vi var på The Royal Shakespeare Company i Stratford-upon-Avon och tittade på King Lear-premiär.
Riktigt mäktigt bra spel, fina dräkter och tornedspelande "hästar". Det var inte mer än en kvart kvar av pjäsen när de sa i högtalarna att spelning avbryts. Alla sitter på sina stolar, fattar ingenting. Ingen förklaring. Jag försökte hitta recension i tidningar dagen efter. Fortfarande vet jag inte hur pjäsen slutade.

11 kommentarer:

Sara sa...

Ja, en liten förklaring skulle man ju önska i den situationen.

Mrs Calloway sa...

ovanligt dåligt skött. en förklaring och en liten ursäkt hade väl inte varit fel

♥ Hanneles bokparadis sa...

Sara, absolut! Vi visste inte vad vi skulle göra...

Mrs Calloway, helt tyst från scenen, publiken tågade ut.

Kulturkollo Linda sa...

Men nej, vilket antiklimax.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Linda, verkligen... skapade dålig stämning

KaJsaLisa sa...

Det ligger en replikateater vid Southbank i London, likadan som hans klassiska från 1600-talet. Hans pjäser spelas där på sommaren. Sen finns det en gammal tradition på Gotland att spela i Roma Klosterruin, om dom fortfarande gör det vet jag inte. Såg Rickhard den tredje där.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, låter väldigt trevligt.

Kurt sa...

Avbrottet kanske hörde till pjäsen, åskådarna skall skapa sig sitt eget slut på historien? I alla fall blev ju föreställningen ett minne!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Kurt, kanske det, ovanliga start på pjäser har jag varit med om...

Klimakteriehäxan sa...

Klart originellt! Jag ska på teatern ikväll, får se om dom kör pjäsen till slutet ... (inte Kung Lear dock).

♥ Hanneles bokparadis sa...

KLimakteriehäxan, önskar dej en trevlig kväll!