Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

22 maj 2017

Den stulna novellen

"Vi kanske ska beställa något? Rita... kan du... tack! Jag tror att jag ska ha... Vad var dagens? Nä, det blir för tungt... Jag vill ha en grillad piggvar med pepparrot, smörfrästa rotfrukter, bacon och färsk potatis... en öl till, och en sexa Liljeakvavit.
  Om jag ska rekommendera dig något... Deras carpaccio brukar vara bra... Få se... här har vi det: Carpaccio på gödkalv. Gödkalvcontrafilé med penslad vit tryffelolja, trettioårig balsamvinäger, färska örter och kall senapssås. Och ett glas rött, Dão Garrafeira... det ska finnas en åttiofemma... Tack." (sid 17)
Den stulna novellen av Kristian Petri berättar om två författare som varit vänner länge och läst varandras verk. Berättaren har inte skrivit något på flera år. Den ene dör plötsligt och den andre ska skriva en nekrolog till morgontidningen. Inte helt lätt, fast han kommer i stämning i vännens lägenhet i hans kläder och bland alla hans papper och böcker.
28. Läs en novell med ett lyckligt slut i Ugglans novellutmaning.

8 kommentarer:

znogge sa...

Inte den lättaste texten att skriva...

KaJsaLisa sa...

Här vattnades det i munnen :)

Mrs Calloway sa...

Kristian Petri är en intressant författare. äger Kartboken, en svart bok med mjuka pärmar

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, vissa kan skriva...

KajsaLisa, samma här :)

Mrs Calloway, tack för tips, jag har blivit nyfiken på honom, jag äger Fyren.

MissMagic sa...

Låter som en intressant upplägg :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

MissMagic, verkligen :)

Helena Andersson sa...

Jag blir hungrig :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, stor risk när man läser sånt :)