Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 juli 2017

I trädgården hörs andra ekon av Göran Greider

Den som fäller ett stort träd
i sin trädgård
dödar en mäktig levande varelse
men öppnar samtidigt
en väldig ljusport till himlen. (sid 37)
En trädgårdsbok som inte är bara en trädgårdsbok; I trädgården hörs andra ekon av Göran Greider, människor som satsar hela sin själ på en perfekt gräsmatta, borde läsa denna. Mitt hem ser ut som min trädgård; lite vilt och brokigt. Vår trädgård är till för att njutas i, filosofera i.

Greider berätta lite historia, Eden, Voltaires trädgård, koloniträdgårdar.  Sapfo berättar om äppelplockare, Homeros i Odysséen innehåller trädgårdsskildringar. Michelle Obana odlade ekologisk trädgård på residensets gräsmatta - det lär inte Trumps fru göra i högklackat...

Vi borde uppskatta trädgården även på vintern. Det finns mycket ätbara vilda växter. Recept på sommarens smoothies och syrensaft. Tips om hur man beskär fruktträd. Vackra bilder, en underbar bok att läsa även om man inte har någon trädgård.

6 kommentarer:

znogge sa...

Det var onekligen tänkbara rader...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, väldigt läsvärd bok.

Frida Svensson sa...

jag har så svårt för honom, men det är förvisso på tv. Kanske det blir bättre i bokform? =)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Frida, jag har inte svårt för honom, en klok man :)

KajsaLisa sa...

Låter som en kul bok, jag gillar Greider, däremot kan han bli lite tråkig eftersom han tycker nästan exakt som jag gör för det mesta, inga nya infallsvinklar alltså. Men man kan ju behöva lite bekräftelse ibland också.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, bekräftelse är inte fel.