Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 september 2017

tjock och tunn - olikhet

Det får bli en riktig tungviktare på 1,3 kg och 823 sidor; Ulysses av James Joyce för den är både intressant och spännande. Boken väcker tankar efter man läst färdigt, jag kan öppna boken och läsa om stycken med stor behållning.
jag gillar att läsa gamla brittiska reseguider, hos Myrorna hittade jag ett pyttelitet häfte på några gram och 80 sidor; Britain Information and Events 1951 (inte ens född då), stämplat med Svenska Lloyd, båten som jag aldrig åkt med, inte åkt någon båt alls till England men det var stort i Göteborg. Samtidigt hittade jag ett passande vykort på Stadsmuseet. I England håller man på traditioner, kan vara aktuellt än, mycket sport och Chelsea Flower Show 22nd May Privet Wiew Day, vi var där 2014.


Dagens ord är tjock och tunn, vilket skulle kunna handla om sidantal, kroppsform eller något helt annat. Jag väljer att fokusera på sidantal, Enligt O .

8 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Mina föräldrar har åkt båt över från Götet, men et var innan jag var född.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, kul, fast det finns inget ställe som heter Götet... bara stockholmare som säger så ;)

Ugglanoboken sa...

Ulysses är en underbar "tjockis"!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, mycket bättre än sitt rykte!

znogge sa...

Jag har åkt båt till England två gånger och det var ingen hit. inte som vi bodde under bildäck... Men då var man ung och ekonomin därefter! Boken jag läser just nu har drygt 700 sidor men jag föredrar runt 400 vilket känns lagom.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, riktigt tjocka böcker tilltalar mig inte... inte förtjust i långa båtresor heller.

enligt O sa...

Någon gång ska jag läsa Ulysses, men blir lite rädd av omfånget!

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, ingen bok man hafsar igenom, bra att känna till lite författare och irländsk historia.