Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 november 2017

Han tänkte på dem som färger av Johanna Thydell

"Hemma var ingenting som det utanför och där ville han helst sitta ensam. Han låste dörren och täppte igen nyckelhålet med vita pappersmoln. Längst ner på teckningarna satte han alltid en autograf, men han hade ingen egen handstil. Han imiterade, det blev ett partytrick sedan." (sid 4)
Han tänkte på dem som färger av Johanna Thydell handlar om en ensam tafatt matt, hans mor är på sjukhus, hennes hem med trädgård ska säljas. Lillasyster försöker få kontakt. Mannen sitter i baren med sitt öl, egentligen är han inte intresserad av vännerna. Eller av kvinnorna. Han blir äldre och förstår inte saker de unga pratar om.

"Bort med blommorna och plantorna han faktiskt lyckats hålla vid liv, han kunde inte deras namn utan tänkte på dem som färger. Han hade hållit sitt löfte, hade ju ändå det, som om det betydde något, som om det kunde hjälpa." (sid 19)  
Noveller skrivna av en svensk författare,  
1 Färg i titeln - upptäcker färger med Ugglans NovellSudoku!

6 kommentarer:

znogge sa...

Låter som en jobbig tillvaro...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, så roligt verkar han inte ha det...

Annas Fotnoter sa...

Den här har jag inte hört talas om. Får nog ta och titta efter den på bibblan. Noveller är ju alltid trevligt att läsa!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, det finns så otroligt mycket bra noveller!

FrökenChristina sa...

Thydell brukar skriva bra.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Fröken Chrisina, jag blir nyfiken på att läsa mer.