Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

29 november 2017

Sprick-hål av Alice Munro

"Nu berättade Sally något för Kent som hon aldrig hade sagt till någon levande själ. Hon berättade att hon kände sig lockad av avlägsna öar. Inte de hawaiiska öarna eller Kanarieöarna eller Hebriderna eller de grekiska öarna, dit alla ville resa, utan små och okända öar som ingen pratade om och som sällan eller aldrig fick besök av turister. Ascension, Tristan da Cunha, Chatham Islands och Chrismas Island och Desolation Island och Faröarna." (sid 115)
Sprick-hål av Alice Munro ur samlingen För mycket lycka berättar om familjen som åker på picknick för att fadern Alex har fått sin första vetenskapliga uppsats utgiven. Pojkarna leker och den nioåriga Kent ramlar ner i klyftan och bryter båda benen, pappa Alex lyckas få upp honom, Det blir halvårslång sjukvistelse, läxläsning hemma. Kent växer, börjar leva eget liv, har dålig kontakt med sin far, skriver sällan hem. Han förklarar efter faderns död för sin mor Sally att denna händelse förändrade hans liv, han vill bara leva här och nu.

Noveller skrivna av en utomeuropeisk författare
1
Utspelar sig under sommaren - klurigt med Ugglans NovellSudoku!

7 kommentarer:

znogge sa...

Den låter väldigt läsvärd. Noteras.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Alice Munro är väldigt läsvärd.

Mrs Calloway sa...

tänker du läsa alla 81 novellerna?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, nja, inte tänkt, bara när andan faller på

Helena Andersson sa...

Gillar också Munro! Nu måste du med råge ha läst allt som behövs för att klara sudokut :-) Håller själv på med Wintersons Christmas Days - underbara små jultexter!

Hannele sa...

Helena, dags för lite juligt nu ❤️

♥ Hanneles bokparadis sa...

Helena, dags för lite juligt nu ❤️