Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 januari 2018

mitt första ikea-köp à la 1973

Nästan 70 år kulturhistoria, de gamla katalogerna hårdvaluta, inlåsta på museet.
Många unga skapar nästan likadana ikea-hem och slänger alla ärvda möbler. Min egen TAJT-soffa av jeanstyg i mitt första hem 1973. Min mor vilar i kort-kort. Inte en ärvd möbel så långt ögat kan nå. Heltäckningsmatta direkt på betongen! Jag fick köpa en insats-lägenhet, men inte telefon eftersom jag inte var myndig ännu.

4 kommentarer:

znogge sa...

IKEA i all ära men jag föredrar när man blandar. I stora staden är IKEA inne på sitt tredje varuhus. Det första kom när jag var liten och med den dagens ögon var det stort men det hade vi inte tyckt i dag. Jag minns en brun fåtölj med manchestertyg som kom därifrån. Billybokhyllan har vi flera av här hemma. Bra och slukar många böcker!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, vi har två ikea varuhus på bilavstånd. Min far hade haft antikaffär och då ville jag absolut inte ha något gammalt... det har förändrats med åren. Utan Billy skulle livet vara tråkigt för oss bokfolk!

KajsaLisa sa...

Bilden känns riktigt 70-tal :) Sen ingen telefon, tänk om det skulle drabba någon idag, hjälp glömt att ladda.

♥ Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, tiderna förändras :)