Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 mars 2018

What Maisie knew av Henry James i svtPlay

What Maisie knew (1887), moderniserad amerikansk långfilm från 2012, baserad på Henry James klassiska roman med samma namn. Sjuåriga Maisie hamnar mitt i en uppslitande vårdnadstvist mellan mamma Susanna, en åldrande rockstjärna, och pappa Beale, en ständigt upptagen konsthandlare. Hos mammans nye pojkvän, bartendern Lincoln, börjar Maisie dock finna den trygghet hon saknar i livet. Regi: Scott McGehee och David Siegel. I rollerna: Julianne Moore, Alexander Skarsgård, Steve Coogan m.fl. Titta i svtPlay: HÄR.

7 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

tack för tips! den hade jag missat!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, finns kvar i svtPlay en vecka till.

Mrs. B sa...

Tack från mig också, fast jag bestämde när den kom ut att jag skulle läsa romanen först. Misstänker att det aldrig blir gjort isf, så ska försöka hinna med innan den försvinner från tv.

Veiken sa...

Tack för tipset! Visste inte att en del filmer ligger på SVT-play!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs. B, man får passa på att se när filmer vidas, detta är modernisering av boken, bra.

Veiken, finns massa bra filmer att se i svtPlay.

Klimakteriehäxan sa...

En rockstjärna med rötter på 1800-talet bör man förstås inte missa ... hade inte hört talas om denna, kan bli kvällsunderhållning för oss som undviker Mello!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, en bra film, jag kommer nog titta lite på Melodifestivalen.