Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 maj 2018

bok som ingen har läst - utom jag

"Till slut smugglade någon in en japansk översättning av en engelskspråkig bok i byn, och den såg ut att kunna skänka dem de upplysningar de sökte. Boken hette Finnegans Wake.
   Och ni kan föreställa er hur de här avlägsna japanska bönderna 1945 på fullt allvar försöker hålla en berusad irländsk likvaka, som dessutom försvåras av James Joyces experimentella ordlekar, då kan ni också föreställa er förhållandet mellan en författare, hans skrivmaskin och den verklighet vid vars återskapande han är tvungen att ta vänsterlabbsgreppet, och detta trots att han vet vilken roll araber och hinduer tilldelar vänster hand." (sid 40)
Veckans knasigaste; Stilleben med hackspett (Still life with woodpecker 1980) av Tom Robbins, en författare och en bok som ingen hört talas om - men Klimakteriehäxan har läst. Hon läser mest amerikanskt - vilket jag mest försöker undvika. Nu har även jag läst, kanske den enda på Hisingen.

En modern saga om prinsessan Leigh-Cheri som är vegan och miljöaktivist, hon bor hos sina föräldrar, blir kär i Bernard, kanske inte någon idealman. Deras lojala tjänare Gulietta kronas till drottning efter en revolution i hemlandet. Tom Robbins förutspår att datorer kommer att skriva våra romaner i framtiden.

15 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Haha, kul att du och hackspetten har hittat varandra! Men påstå inte att jag bara läser amerikanskt, för det gör jag ju definitivt inte!!!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, intressant bok.... men inte ofta du tipsar brittiska författare.

znogge sa...

Låter intressant och annorlunda men inget för mig ändå...

Mösstanten sa...

Låter kul men jag hoppar nog över.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, annorlunda är rätt ord.

Mösstanten, ibland blir en nyfiken.

Villa Freja sa...

Låter minst sagt som en annorlunda bok. Intressant.

Hanneles bokparadis sa...

Freja, roligt att ibland ramla på böcker man själv inte hade kommit på att läsa.

Marie Eggimann sa...

Det var en ovanlig bok.

Hanneles bokparadis sa...

Marie, ändå läsvärd.

Åsa sa...

Verkar som en annorlunda bok! Hoppas verkligen den förutsägelsen att romaner kommer att skrivas av datorer i framtiden inte stämmer. :D Ganska känslolösa historier det skulle kunna bli. ;)

Hanneles bokparadis sa...

Åsa, boken innehåller en hel del knasiga framtidstankar :)

Boklysten sa...

Den känner jag inte till. Tack för tips!

Hanneles bokparadis sa...

Boklysten, kanske ingen storsäljare...

Bokdamen sa...

Kände inte till den här, låter annorlunda!

Hanneles bokparadis sa...

bokdammet, annorlunda men läsvärd.