Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 maj 2018

Svarta stjärnor av Oline Stig

"Ibland tänker jag att det vore bättre om mamma vore alkoholist eller hade cancer så att jag kunde vara arg på henne eller verkligen tycka synd om henne. Man kan inte vara arg på någon som är ledsen. Och det är svårt att tycka synd om någon som inte är sjuk på riktigt. Det är förresten ingen som tycker synd om mig heller. Det hade de gjort om mamma haft cancer.Nu tror de kanske att jag är likadan som hon, eller ännu värre, att det är på grund av mig som hon är ledsen." (sid 653)
Svarta stjärnor av Oline Stig (ur samlingen Den andra himlen) hittade jag i den nya tjocka Svenska noveller : från Almqvist till Stoor av Ingrid Elam, Jerker Virdborg, väger 1,2 kg och innehåller 703 sidor. Barnet bor med sin mamma som mest är trött, gråter och sover. På julafton kommer moster Cecil och julpyntar innan resten av släkten kommer. Mamman gillar inte jul, gömmer sig på balkongen.
11. Läs en novell med något från rymden i titeln.
jag deltar i Ugglans novellutmaning Novell III.

4 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Novellsamlingar kan vara roliga att läsa, lagom långt på väg till jobbet eller innan man lägger sig.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, precis, roligt att variera sin läsning.

Ugglanoboken sa...

Den här hade jag också funderingar på att ha med i utmaningen :-) Jag gillar verkligen den där novellboken - finns mycket intressant i den!

Hanneles bokparadis sa...

Helena, mycket att välja på! Jag har lånat på biblioteket, funderar om jag ska köpa denna.