Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

15 juli 2018

med kanalbåt från Bath till Devizes

Det brittiska skådespelarparet Timothy West och Prunella Scales firar sitt 50-åriga äktenskap med en resa på en kanal som ligger dem extra varmt om hjärtat - den totalrenoverade Kennet and Avon Canal som de hjälpte till att restaurera för 40 år sedan. Pru börjar bli glömsk men det hindrar inte paret från att njuta av vyerna, personligheterna och djurlivet längs den 34 kilometer långa vattenvägen från Bath till Devizes. Titta: HÄR.

10 kommentarer:

Mrs. B sa...

Gillar Timothy West, och kanske ännu mer hans son, Samuel West. Han höll en föreläsning i Oxford där han berättade att det bästa råd han fått som student var att läsa Shakespeares ALLA pjäser under en sommar. Det rådet gav han liksom därmed också till publiken och jag tänker på det ofta. Läser just nu Love's Labor's Lost pga att Harriet Vane citerar från pjäsen i Dorothy L Sayers Gaudy Night. Och tänker på Samuel West. Så kan man också associera från det ena till det andra.

KajsaLisa sa...

Kollat lite på serien i SVT Play. Kul med spännande miljöer.

Hanneles bokparadis sa...

Mrs. B, paret är väldigt förtjusta i Shakespeare, gillar Sayers, borde plocka fram ett par olästa i bokhyllan, tack för påminnelsen.

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, jättemysigt, så brittiskt ❤️

Mösstanten sa...

Är deten film? En serie?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, en serie, över femton avsnitt, dessa två har åkt kanalbåt runt England, även i Europa och i Sverige, Göta Kanal:
https://urplay.se/program/203758-kanaler-batar-och-karlek-gota-kanal-sveriges-stolthet

Mösstanten sa...

Ska kolla. Kan vara något för mig.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jättemysigt, kultur, brittiskt ❤️

Ama de casa sa...

Åh! Den serien har vi precis hittat och tittar nu på kvällarna. Älskar den! Vi har hyrt kanalbåt flera gånger, främst i Frankrike. Men vår första tur gjorde vi i en sån där narrowboat i England 1986. Huuuur härligt som helst :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, härligt, jag har nog aldrig åkt kanalbåt, men älskar denna serie ❤️