Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

04 september 2018

Bekännelsen av Jo Spain

Bekännelsen av Jo Spain börjar med Julies intressanta tillbakablick:
"Jag växte upp i en liten by på den irländska landsbygden. Jag var van vid män i blåställ och valkiga händer och böjda ryggar, väderbitna ansikten och en på det hela taget mindre utvecklad känsla av sin egen betydelse.
   Under början av nittiotalet blev allt med "finans" stort på Irland. Åttiotalet hade varit tufft för vårt lilla land - massemigration och arbetslöshet, höga skatter, politiker som tog emot mutor och gjorde skumma överenskommelser. Men på nittiotalet skedde en omsvängning. Ingen av oss visste det men landet var på väg att förvandlas till den keltiska tigern." (sid 13) Redan i prologen får vi läsa om den kostymklädda Harrys våldsamma död med en golfklubba.

4 kommentarer:

znogge sa...

Den låter inte helt fel faktiskt. Ny författare för mig dessutom.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag tror du skulle gilla denna.

Ylva sa...

Låter otäckt! Vacker framsida.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, en genre jag inte är så van vid.