Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

28 januari 2019

en gammal kärlekshistoria

Fyndade ett par gamla tidningar om Edward VIII som ville gifta sig med Wallis Simson och avsade sig tronen. Hans lillebror, Elizabeths pappa, blev då kund.
Se filmatisering om deras liv: HÄR.
Hjärtat har sina skäl (1957) av Hertiginnan av Windsor är en romantisk sann berättelse om kungen som abdikerade för kärlek. Wallis Simpson var nästan en helt vanlig dam, som blev hustru till hertigen av Windsor. Madonnas film om henne hittade jag i mataffären, inte recensenternas favorit, men inte många i Sverige som vet vad WE betyder.

7 kommentarer:

Rak i ryggen sa...

Så vad betyder WE?

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, bra fråga; WE är förkortning av Wallis Simpson & Edward VIII

Znogge sa...

En minst sagt omdiskuterad kärlekshistoria! Omöjlig på den tiden men även det engelska kungahuset har fått anpassa sig till verkligheten. På vissa plan i alla fall...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, skönt att saker förändras.

Jokke sa...

Vackra bilder :)

Jokke sa...

En annan sak. Jag fick ett par vecka sedan ett fotograph album, som innehåller fotografier av filmstjärnor. Någon hade samlat, jag känner endast Vivien Leigh, Ronald Reagan. I foton finns också en autograf.

Hanneles bokparadis sa...

Jokke, wow, vissa autografer är värdefulla.