Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

13 februari 2019

Rafael Holst's dagbok, päronsplitt och hallonsaft

"Förr i tiden, innan du var född, serverade man alltid fika med sju sorters kakor", sa tant Hjördis. "Allt annat var brott mot vett och etikettsregeln. Jag förstod inte storheten med det när jag var ung. Men med tiden insåg jag var siffran sju verkligen betyder. Sju sorter är det perfekta antalet eftersom det fungerar att truga sina gäster med en kaka till och en till så att de sitter kvar och fikar länge. Länge!" (sid 92)
Rafael Holst's dagbok, päronsplitt och hallonsaft av Sara Salander är precis en sådan bok som vår tioåring gillar, hon skriver dagbok själv. Bra barnböcker tycker även vuxna om att läsa. Boken innehåller olika känslor och händelser, stora och små, börjar lite sorgligt. "Sommarlovet blir inte alls som jag har tänkt mig och allt är Livias fel! Om inte hon hade dött hade mamma och pappa varit som vanligt, glada. Jag hade inte behövt en dagbok att skriva ner mina ledsna känslor i och det hade inte osat päronsplitt hemma. Dessutom hade jag inte behövt åka ensam ut till tant Hjördis klipp-ö" men det kan bli bra ändå.

6 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Tack snälla för du läst och delat med dig. Så roligt att du och ditt barnbarn tyckte om boken. Hälsa henne så gott.

farmor/mormor Hanneles bokparadis sa...

Freja, vi har fyra flickor, de kommer att få del av denna pö om pö ❤️

Znogge sa...

Det verkar vara en mycket bra och uppskattad bok för åldersgruppen!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bra barnböcker uppskattas även av vuxna.

Ama de casa sa...

Kul att du har läst Villa Frejas bok och att du gillade den :-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, riktigt trevlig läsning :)