Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 mars 2019

pest eller kolera - book edition

 hittade detta hos Vargnatt.
1. Skulle du hellre ha en vän som tappade bort dina böcker eller en som gjorde hundöron i dom? mitt binliotek är referensbibliotek... böcker ska läsas på plats, inte fraktas bort av slarviga vänner.
2. Skulle du hellre älska en bok som alla hatar, eller hata en som alla älskar? har kanske udda smak, jag väljer ibland saker som andra inte gillar.
3. Skulle du hellre vara fast på en väldigt lång flygresa eller en väldigt lång tågresa utan något att läsa? det finns mer att titta på när man reser med tåg. Jag gillar även att vänta, bara titta på folk, Jacques Tati gjorde filmer om sånt.
4. Skulle du hellre äta middag med din favoritförfattare eller med din favoritkaraktär? med favoritkaraktär tror jag, författare behöver inte alltid vara trevliga.
5. Skulle du hellre dejta en karaktär som du har en crush på eller dejta din real life crush? absolut dejta min real life crush ❤️
6. Skulle du hellre se att din favoritbok blev gjord till en film, eller att din favoritfilm blev gjord till en bok? har sett många bra filmer av bra böcker.
7. Skulle du hellre läsa en bok med en irriterande cliffhanger eller en där din favoritkaraktär dör? cliffhanger ger plats åt ens egna fantasier.
8. Skulle du hellre förlora förmågan att läsa nya böcker, eller förmågan att läsa om böcker? svårt,  ibland läser jag om bra böcker... men är mer nyfiken på de nya.
9. Skulle du hellre bo i ett bibliotek eller i en bokaffär? jag bor redan i ett bibliotek :) maken och jag har var sin våning, delar inte allt ❤️
10. Skulle du hellre tappa bort vart du är i en bok eller få papercut varje gång du läser en bok? jag använder flitigt små post it.
11. Skulle du hellre vara tvungen att alltid läsa i mörker eller alltid läsa böcker med jätteliten text? jag har bra syn... än så länge, blir kvar med  läsning i skymning och kan läsa liten text.
12. Skulle du hellre läsa vid en öppen spis eller på stranden? öppen spis låter mysigare, sitter i skuggan på stranden, vi har 10 minuters cykelväg till havet

10 kommentarer:

Vargnatt sa...

Kul att läsa dina svar! :)

Rämmengården sa...

Kul frågor och intressanta svar 😃 ha en fin kväll kram från Nina

Hanneles bokparadis sa...

Vargnatt, kul att hitta detta hos dig :)

Nina, önskar dig detsamma, kram

KajsaLisa sa...

Brukar ha en bok med mig, men det är jätteskönt att bara titta ut genom fönstret när man åker tåg.

Veiken sa...

Det var många frågor på en gång!!! Det var inte lätt att svara på dom heller. I alla fall tyckte jag att båda alternativen kunde passa in några gånger!

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, eller hur, fantasin får näring av utsikten.

Veiken, båda alternativen passar till många av frågorna.

Rak i ryggen sa...

Härligt quiz. Blir lässugen!

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, bra, du får också svara!

Mrs Calloway sa...

inget går upp emot läsning i det fria. i skuggan, förstås.
klart att en inte ska blanda sina böcker hur som helst.
jag förstår inte alls varför somliga böcker blir så omåttligt älskade

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, i skuggan i egen trädgård är mysigt.