Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

19 april 2019

Gå förlorad av Agnes Lidbeck

"han kunde haft ett annat liv: hade man vetat från början kunde man, inte valt bort Anna, såklart, men de hade kunnat bo i stan. Vi hade varit en familj i stan, om man vetat från början. Mindre pendling, jag hade kanske gått på bio ikväll, spontant. Men nu är det ju vanlig vardag, inga utrymmen för mig. Jag har inga sådana marginaler, det är inte som att jag bara plötsligt inte kommer hem för att jag fått lust att gå på bio, jag är pålitlig, titta, jag dukar ju fast jag brukar laga maten." (sid 185) 
Gå förlorad av Agnes Lidbeck är egentligen tredje delen efter Finna sig och Förlåten. Under tjugo år får vi följa Anders liv. En man som är osäker på om han gillar sitt jobb, men säker på att han älskar sin fru, sin dotter och sin mamma. En man som vill stoppa tiden. Jobbet är inte som han tänkt sig, han är osäker på om han orkar träffa sin älskarinna, osäker på sina drömmar. Livet förändras. Kan man älska de sina för mycket. Rädd för att bli ensam. Inte har han så mycket att prata om med dottern Anna.

6 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag läste nyss Lidbecks första, "Finnas till". Rätt deppig, tyckte jag. Tveksam till fortsättningen, men det kanske inte jag bör vara?

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, lite långsamt tempo, men smaken är ju olika.

Mösstanten sa...

Jag blev lite avskräckt efter att ha läst Finna sig. Bra språk och fullständig kontroll. Men denna fallbeskrivning! Så hartiden gått och jag börjar känna försatt läsa hennes andra. Kanske blir det den tredje också.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, ganska mastig trilogi.

Paula sa...

Såg att jag läst första delen men gillade den inte nåt vidare. Därför har jag inte läst de två andra...Ha en fin vårvecka!

Hanneles bokparadis sa...

Paula, inte riktigt min favorit heller.