Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

21 maj 2019

Påfågelsommar av Hannah Richell

"Är det som de gör så förfärligt fel?" Naturligtvis vet hon att de etiskt och moraliskt bryter en oskriven lag, bryter mot äktenskapets heliga grundsatser. Och ändå... Skadar de någon om ingen får veta något? Kan det vara fel att känna sådan åtrå och glädje tillsammans med en annan människa? Kan det vara fel att uppleva sådan lycka?" (sid 182)
Påfågelsommar av Hannah Richell berättar om Maggie som vaknar ute på gräsmattan efter en oplanerad kärleksnatt med en främling. Tur att hon svarar i telefon för hennes älskade farmor Lillian är sjuk. Maggie avbryter sin vistelse i Australien efter kärlekssorg och reser till England. Viktigaste är att hjälpa farmor. Farmors hus är i mycket dåligt skick och det finns inga pengar. Nominerad till Årets bok.

Förlaget: "En uppslukande roman om familjehemligheter och förbjuden kärlek på den engelska landsbygden. På samma släktgods, men med många år emellan, är två kvinnor med om varsin omvälvande sommar. Lillian Oberon känner sig instängd i ett olyckligt äktenskap men ser ingen väg ut. När den karismatiske konstnär som hennes man anlitat kommer till godset vänds allt upp och ner. Årtionden senare kliver Lillians barnbarn Maggie över tröskeln till det nedgångna huset. Hon har återvänt från Australien, dit hon flydde efter ett stort kärlekssvek. Tiden är inne att se sanningen i vitögat och konfronteras med det förflutna. Nutid och dåtid flätas samman och bildar en gripande historia."

2 kommentarer:

znogge sa...

Den låter som en bok helt i min smak!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag tror du skulle gilla denna.