Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 juni 2019

Före bjudningen av W. Somerset Maugham

"Det som hon hade svårast att finna sig i, var att Harold hade fått föreläggande att komma tillbaka med en hustru och att detta var enda villkoret för att han skulle få behålla sin post. Det väckte en dov känsla av agg hos henne. Och hon kände en obestämd oro när hon fick veta att han hade varit kronisk alkoholist. Hon undrade förskräckt om han skulle ha kraft att motstå driften medan hon hade varit borta. Hon reste hem med barnet och en sköterska." (sid 84)
Före bjudningen av W. Somerset Maugham finns i novellsamlingen Trollträdet (The Casuarina Tree 1927).  Novellen berättar om mrs Skinner som förbereder sig till kyrkoherdens garde-party med sina två döttrar. Millicent är änka, svartklädd under sorgeåret. Hon berättar att hon inte gifte sig av kärlek och att den avlidne maken Harold var alkoholist. Pappan är jurist och gillar inte alla avslöjanden, kunde knappt se mellan fingrarna.


Novell IV hos Ugglan:
23. Läs en novell översatt från franskan.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Jag har nog inte läst Maugham sedan jag gick i gymnasiet. Kanske dags för en förnyad kontakt...

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag vill gärna läsa mer av honom.

Mösstanten sa...

Funderar på om jag har läst Månen och silverslanten. Ibland tänker jag att jag vill läsa något av Maugham och så blir det aldrig av.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, de nya pockar på uppmärksamhet.

Ama de casa sa...

När jag hör Skinner så tänker jag genast på rektorn i Simpsons. Dom gula tecknade gubbarna alltså ;-)

Hanneles bokparadis sa...

Ama, så insatt är jag inte :)