Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 juli 2019

Litterära resor

Litterära resor : turism i spår en efter böcker, filmer och författare av Carina Sjöholm är omväxling till mina trädgårdsresor. I England har jag sett många minnesplattor på hus där författare är födda, i äldre turistböcker nämns ofta författare, trevligt sätt förkovra sig i läsfåtöljen.
Inte bara i läsfåtöljen, Sjöholm har konkreta tips och råd, hur man hittar sina författare. Daphne du Mauriers inspiration i i Cornwall, Agatha Christies mordplatser, Barnabys favoritpub i Causton eller Inspector Morses favoritpub i Oxford. Klart man har besökt Shakespeare i Statford-upon-Avon byn, försökt hitta Jane Austens grav i Winchester, sett Bridget Jones stuga i Cotswold. Sjöholm tar inte upp allt men har en gedigen litteraturlista.

7 kommentarer:

Mösstanten sa...

Verkar vara en mycket trevlig bok som man kan använda även till resor i fåtöljen hemma.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, resor i läsfåtöljen är trevligt.

Znogge sa...

Ett mycket trevligt sätt att resa på!

Ama de casa sa...

Verkar vara en perfekt bok för dig som gillar både litteratur och England :-)

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, nästan lika bra som i verkligheten!

Ama, kul att följa författarnas spår :)

Veiken sa...

Det är trevligt att se miljöer man läst om eller sett på film!

Hanneles bokparadis sa...

Veiken, verkligen roligt att känna igen platser!