Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 september 2019

En nästan perfekt dag av Mareike Krügel

"efter en någorlunda harmonisk helg gräver vi i sista stund fram några samtalsämnen som vi kan vara säkra på att vi är osams om.
    Under veckan som följer förlåter vi varandra via sms, mejl, Skype eller telefon, låter vår längtan växa och sjunka in tills återseendet på fredagen omöjligt kan bli annat än en besvikelse. Då blir det en rejäl sammandrabbning som lägger sig över natten och ger oss en fridfull lördag." (sid 16)
En nästan perfekt dag (2019) av Mareike Krügel om Katharina som stressar ensam genom vardagskaoset med elvaåriga Helli och sjuttonårige Alex, medan maken veckopendlar till Berlin.  Hon börjar fundera på vad som hände med alla drömmar, och om livet verkligen blev som hon ville?
Sofie har också läst: HÄR.

2 kommentarer:

Znogge sa...

Det lät inte riktigt som så... Men ibland får man ändra på tillvaron. Tack för tipset.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en del igenkänningsfaktorer.